Συμβουλές Οργάνωσης

Από συμβουλές οργάνωσης που διαβάσαμε και μας εκφράζουν.
Για καλύτερη οργάνωση:
1) Κάντο σαν παιχνίδι.
2) Για να οργανώσεις καλύτερα, λάβε ενέργεια, ένας φίλος για παρέα, ακούγοντας μουσική, τραγουδώντας...
3) Άμεσα καθάρισε πριν μαζευτούν στοίβες, όπως ένας σερβιτόρος που έχει πολύ δουλειά και μαζεύει τα πάντα στα τραπέζια.
4) Να είστε σπρίντερ στην οργάνωση, η τεχνική "μαραθωνοδρόμου" δεν ταιριάζει στα άτομα με διάσπαση προσοχής, γιατί πολύ απλά δεν θα ολοκληρώσουν όσα σχεδίαζαν.
5) Μην εφαρμόζετε την τεχνική "ΕΑST" (everything at the same time) να προσπαθείτε δηλ. να τα τακτοποιήσετε όλα την ίδια στιγμή. Επιλέξτε ένα πράγμα και ολοκληρώστε το.
6) Για να μην βγείτε εκτός τρέχουσας εργασίας, καλό να έχετε κάποιο φίλο ή γνωστό όσο θα τακτοποιείτε δίπλα σας. Με την παρουσία κάποιου 3ου που παρέχει επιπρόσθετη δομή είναι λιγότερο πιθανό να αρχίσετε να ασχολείστε με άλλες εργασίες από αυτές που έχετε ορίσει.
7) Αποφύγετε να κάνετε μικρο-εστιαση. Είναι σύνηθες στα άτομα με ΔΕΠ να ξεκινάνε πχ να τακτοποιούν ένα χώρο και να βρεθουν σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών και να αρχίσουν να ασχολούνται με την τακτοποίηση του άλμπουμ (μικρο εστίαση) που θα τους απομακρύνει από τον αρχικό στόχο...(πάλι η ύπαρξη κάποιου φίλου/γνωστού που θα μας κάνει παρέα βοηθά)
8) Υποτιμούμε πόση ώρα θα μας πάρει μια εργασία. Καλό να έχουμε ένα ρολόι σαν αυτό που υπάρχει στην κουζίνα να χτυπά κάθε 10 λεπτά για να βλέπουμε αν είμαστε "εντός θέματος".
9) Προσθέτουμε νέα πράγματα, χωρίς να πετάμε άχρηστα με αποτέλεσμα να συσσωρεύουμε πολλά που δεν χρησιμοποιούμε. Αν προσθέτουμε εργασίες χωρίς να σταματάμε κάποιες άλλες, συνεχώς θα ανεβαίνει και το στρες. Ομοίως και με βιβλία, έγγραφα ή ρούχα που δεν χρειαζόμαστε..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

ΔΕΠΥ & ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;