Ιδέες για αντιμετώπιση της Διάσπασης Προσοχής






Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Κοίταξα ένα προηγούμενο post όπου περιγράφω τι κάνω για τον χειρισμό της ΔΕΠΥ και είπα να το επικαιροποιήσω...
Θα σας πω τι κάνω αυτόν τον καιρό για την Αντιμετώπιση της ΔΕΠ/Υ. Όπως γνωρίζετε η ΔΕΠ/Υ είναι ένα ζήτημα που δεν εξαφανίζεται με την εφηβεία ή την ενηλικίωση. Δεν υπάρχει μία μαγική συνταγή αλλά είναι μια συνεπής και πολυεπίπεδη προσπάθεια να λειτουργεί καλά το μυαλό μας.

Αναζήτηση Ατόμων με τους οποίους μπορείς να Επικοινωνήσεις και να λάβεις θετική Παρακίνηση:
Αυτό το διάστημα αναλογίζομαι τις γνωριμίες με αξιόλογους ανθρώπους χάρη και στο internet (π.χ.το blog www.addingreek.com). Όντας περισσότερο ανοιχτός και πρόθυμος να μιλήσω για τα μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα, λαμβάνω υποστήριξη. Είχα την τύχη, χάρη στο ανοιχτό κάλεσμα και μοίρασμα εμπειριών,  να συναναστραφώ με ανθρώπους που με μαθαίνουν και με στηρίζουν.
Χαίρομαι που οι "γνωστοί" του χθες δεν είναι σήμερα οι ίδιοι. Σέβομαι τις νέες σχέσεις περισσότερο και δεν αναρωτιέμαι "γιατί δεν βγαίνουμε πια με φίλους και γνωστούς από τα παλιά".
Κάποιοι άνθρωποι λοιπόν λειτουργούν σαν πηγή ενεργοποίησης και παρακίνησης. Δεν χρειάζεται να πληρώνεις τον ψυχολόγο κάθε εβδομάδα. Βρες ανθρώπους με τους οποίους θα σχετιστείς, θα δώσεις και θα λάβεις παρακίνηση. Καλός και ο ψυχολόγος βέβαια όταν υπάρχει η οικονομική άνεση, αλλά δεν μπορεί κανείς να βασίζεται σε έναν άνθρωπο για να συζητά τις υποθέσεις του. Κάθε άνθρωπος έχει να λάβει κάτι και να προσφέρει κάτι σε σένα.

"Καλό Πρωινό Ξεκίνημα":
Προσπάθεια για έγκαιρη έγερση, καλό πρωινό και χρόνο για σύντομη άσκηση. Χρόνος να τακτοποιήσω το γραφείο και την κουζίνα. Καθημερινή πρωινή ομελέτα. Σκέψου κάτι θετικό όταν ξεκινάς.

Απουσία Ζάχαρης από την Διατροφή κ.α.:
Συνεχίζεται κανονικά. Έχουμε πει, δεν τρώμε συσκευασμένα, δεν τρώμε μακαρόνια, ψωμιά, ρύζι, μπισκότα. Αν το κάνουμε θα είναι η εξαίρεση. Δεν επηρεάζονται όλοι οι άνθρωποι βέβαια το ίδιο από την διατροφή που κάνουν ή δεν κάνουν. Βέβαια αν έχετε συμπτώματα, π.χ. παραπάνω σωματικό λίπος ή δείκτες στο check up σας που θέλουν βελτίωση ξανασκεφτείτε το θέμα της διατροφής. Δεν ευθύνεται το ότι δεν γυμνάζεσαι αρκετά, ευθύνεται τι βάζεις καθημερινά στο στομάχι σου.Δοκίμασε να δεις πως θα νιώσεις με ένα διαφορετικό μοντέλο διατροφής από αυτό που έχει επικρατήσει να θεωρείται "ισορροπημένο". Το σώμα σου θα μιλήσει και θα σε ευχαριστήσει. Θα δείχνεις νεώτερος και πιο κομψός. Το μυαλό σου και το συναίσθημά σου θα λειτουργεί καλύτερα. Αν μην τι άλλο είναι από τα πράγματα που μπορούμε να ελέγχουμε έως κάποιο βαθμό.

Συμπληρώματα Διατροφή: Πρωί: Zinc, vit. C, πολυβιταμίνη, προβιοτικά, omega3 κ.α. Βράδυ: P5P , Ομοιοπαθητικό. Καθαρό νερό, εμφιαλωμένο, καθαρισμός νερού με όζον... 

Σωματική Άσκηση:
Άσκηση (που είναι μεγάλος πυλώνας επίλυσης της ΔΕΠ/Υ) μέσω πεζοπορίας  και του ορειβατικού Συλλόγου ΕΠΟΣ Φυλής που συγκεντρώνει πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους. (Ρίξτε μια ματιά στο http://eposfriends.blogspot.com/ ). (2 - 3 Σαββατοκύριακα το μήνα). Βόλτες μέσα στην εβδομάδα στον Υμηττό (3 ώρες Χ 2 φορές την εβδομάδα). Η επαφή με την φύση συμβάλει στην χαλάρωση νου και σώματος. Επιτυγχάνεται καλύτερη αναπνοή και άρα οξυγόνωση. Έπειτα από ένα πολύωρο περπάτημα νιώθω πως δεν υπάρχει stress και έχω ανυψωθεί σε ένα ανώτερο επίπεδο όπου τα πράγματα είναι πιο απλά και ξεκάθαρα. Πιο φυσικά και με περισσότερο χρώμα.

Ομάδα Ενηλίκων συναντιέται κάθε Τρίτη:
Η ξεχωριστή δυναμική της ομάδας αλληλοβοήθειας κάθε Τρίτη στις 17:00 με ενήλικες με ΔΕΠΥ. Επιπλέον συναντήσεις στον Σύλλογο ADHD Hellas. Όταν πηγαίνω χαλαρώνω τις άμυνες μου και απολαμβάνω το μοίρασμα των εμπειριών.  Απολαμβάνω το ρόφημα και στο νου μου έχει απολύτως νόημα ο χρόνος αυτός. Είναι μια αφετηρία, ένα forum, μια αφορμή για βελτίωση και συγκέντρωση. Χαίρομαι που είναι μια ομαδική υπόθεση στην οποία κάθε ένας συνεισφέρει και οργανωτικά και επι του περιεχομένου με ξεχωριστό τρόπο.


Ρύθμιση Ύπνου
Σπύρο Νωρίτερα για Ύπνο! λέω στον εαυτό μου, προκειμένου να ξεκουράζεται ο οργανισμός, ιδιαίτερα τώρα που είναι χειμώνας.Σκέφτομαι κάτι θετικό που έκανα την ημέρα, όσο ασήμαντο και να είναι. π.χ. "Ναι, τα κατάφερα και ολοκλήρωσα εκείνη την δουλειά ή "Ναι!το cafe που πήγα στον Υμηττό είναι πολύ ζεστό για στέκι"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;