Σωματική Άσκηση

Η τακτική και με συνέπεια άσκηση είναι η απάντησή μας στον χειρισμό της  ΔΕΠΥ.
Σημασία δίνουμε όχι απλά στην ευλυγισία αλλά και στην μυική ενδυνάμωση με βαράκια, push-ups στον τοίχο, σε καρέκλα κλπ...Με το να δουλεύουμε για την αύξηση της μυικής μας μάζας βοηθάμε τον οργανισμό μας, στην ορμονική εξισσορόπηση, στον καλύτερο χειρισμό του stress κ.α (περισσότερα : http://robbwolf.com/) Ξέρουμε όλοι πως ένας λόγος που πολλοί σταματούν την άσκηση είναι από βαρεμάρα ή από έλλειψη παρέας. Η απάντησή μας είναι το παρακάτω πολύπλευρο πρόγραμμα που ενδυναμώνει, προσφέρει συντροφικότητα, γνωριμία με νέα άτομα και νέα μέρη και πολύ καθαρό αέρα!
Το πρόγραμμα της Άσκησης που προτείνουμε και που έχει αποτελέσματα περιλαμβάνει:

1) Συνέχιση της πεζοπορικής άσκησης με ορειβατικό/πεζοπορικό σύλλογο (προτείνουμε τον ΕΠΟΣ Φυλής)  Μονοήμερες, διήμερες ή τριήμερες Εξορμήσεις. Δες το αναλυτικό πρόγραμμα: http://www.eposfilis.gr/component/option,com_simplecalendar/Itemid,153/view,calendar/

2) 1-2 φορές την εβδομάδα περπάτημα κατόπην συνενόησης στον Υμηττό (επάνω από την Καλοπούλα, εκεί όπου υπάρχουν κάποιες μπάρες) παρέα με μέλη της ομάδας ενηλίκων με ΔΕΠΥ. 

3) Πολύ σημαντικό: Το Εξατομικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής με στόχο την μυική ενδυνάμωση του καθενός. Για άνδρες και για Γυναίκες. Βαράκια, Ομαδικά Προγράμματα σε Γυμναστήρια κ.α.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;