Θέματα Ύπνου & Θέματα Συγκέντρωσης

Από όσα ακούμε στις συζητήσεις ή τις τηλεφωνικές συνεδρίες με ενηλίκους με ΔΕΠ/Υ το θέμα του ύπνου και πόσο πολύ ο ύπνος επηρρεάζει την συγκέντρωση και την διάθεση είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

"τώρα τελευταία έχω κάποια χειροτέρευση με την ΔΕΠ/Υ και αυτό έχει νομίζω να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τον ύπνο"

Για κάποιο λόγο τα άτομα με ΔΕΠ/Υ δυσκολεύονται να κοιμηθούν καλά, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Συχνά αργούμε να κοιμηθούμε. Φίλος 28 ετών μας λέει χαρακτηριστικά "αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι με την ΔΕΠ/Υ όταν υπάρχει και έλλειψη ύπνου, αυτή πολλαπλασιάζεται Χ 10"

Για πολλούς ανθρώπους δεν προξενεί κάποιο ιδιαίτερα θέμα στην ζωή τους η ΔΕΠ/Υ, υπό "κανονικές προϋποθέσεις" δεν την βιώνουν σαν κάτι αξεπέραστο, αλλά εκεί που δημιουργείται πράγματι θέμα είναι σε συνδυασμό με τον μη επαρκή ύπνο, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά αλλά και την απουσία άσκησης.
Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι τα άτομα με ΔΕΠ/Υ δεν μπορούν να σκεφθούν ορισμένες φορές καθαρά, νιώθουν ότι αργούν πολύ στην σκέψη, πράγματα που δεν ισχύουν όταν έχουν κάνει ένα "καλό ύπνο" ή μια πολύωρη φυσική δραστηριότητα.Στους άλλους δείχνουν να είναι και λίγο στον κόσμο τους.

Άμεση Βοήθεια !

Νιώθουμε αυτήν την χαμηλή διάθεση, αυτήν την χαμηλή ενέργεια και αναρωτιόμαστε "πώς θα μπορέσω να πάρω κάτι που θα μου αλλάξει την χημεία του εγκεφάλου"
Τι κάνετε σε αυτήν την περίπτωση; Αν έχετε κάποιες καλές ιδέες σας παρακαλούμε να μας τις στείλετε.

Κάποιοι απλά Τρέχουν: "τις φορές που ξυπνάω και νιώθω ότι δεν είμαι στα high μου κάνω τζόκινγκ και νιώθω καλύτερα, σαν να ξυπνάω, σαν να με βγάζει από το λήθαργο". Κάποιοι κάνουν κρύο ντους ενώ κάποιο πίνουν απλά ένα τσίπουρο!

Εκείνο που συχνά κάνω για να δω τον εαυτό μου να συγκεντρώνεται, είναι να βάζω στην τσάντα το laptop, να περπατώ, 20-30 λεπτά στο cafe που με εμπνέει και εκεί να ολοκληρώνω εργασίες που δεν θα τις έκανα αν έμενα στο δωμάτιό μου.

ΥΓ: Καλό Μήνα. Έχω αρκετό καιρό να φτιάξω κάποιο video επειδή δεν είμαι εξοικειωμένος με την νέα έκδοση του windows movie maker. Mου έχει λείψει μπορώ να πώ. Ένα καλό τραγούδι, μια όμορφη εικόνα για φόντο και διάθεση να περάσουν κάποια συμπυκνωμένα μηνύματα που διασαφηνίζουν την ΔΕΠ/Υ... 

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Γεια! Μπορώ να ρωτήσω κάτι; Υπάρχει κάποιος τρόπος να διαγνωστεί η διάσπαση προσοχής στους ενηλίκους;
Ο χρήστης Spyros είπε…
Στείλε μου ένα mail στο addingreek@gmail.com

αν μπορέσεις έλα στην συνάντηση για cafe 10.2.11 17.00

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;