Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, βρίσκομαι στην Αγγλία αυτό το διάστημα για "summer school" ("part time master in Special Education).Το περιβάλλον είναι γόνιμο και αναζητώ σε συζητήσεις με ανθρώπους, σε βιβλία (σε βιβλιοθήκες ή όμορφα βιβλιοπωλεία) γνώσεις που θα με "αγγίξουν" (και διαισθητικά και λογικά) και θα προσφέρουν βοήθεια στο πώς να λειτουργώ καλύτερα και να αποφεύγω σκοπέλους διάθεσης ή μειωμένης ενέργειας. 

Γνωρίζει κανείς ότι η αλλαγή περιβάλλοντος είναι από τις κλασσικές αιτίες για κατάθλιψη και αυτό είναι καλό να το λάβω προκαταβολικά υπόψη. Προσπαθώ να τρέφομαι σωστά και να λαμβάνω μια καλή πολιβιταμίνη, τον ψευδάργυρο (που πρόσφατα άκουσα πως είναι καλύτερα να  λαμβάνει κανείς σε υγρή μορφή) , τα Ω3, το ομοιοπαθητικό, να πίνω αρκετό νερό εμφιαλωμένο  στο οποίο προσθέτω συχνά, πράσινο τσάι. Η δίαιτα της "Ζώνης" συνεχίζεται. Συνεχίζω να μην τρώω ψωμί, μακαρόνια, τηγανιτά, τρόφιμα που συσκευάζονται σε κουτιά και κονσέρβες (εκτός από τον τόνο),  συνεχίζω να μην καταναλώνω ζάχαρη, λευκή ή μαύρη,  να μην πίνω αναψυκτικά, ακόμα και το μέλι που τόσο που μου αρέσει το έχω περιορίσει, γιατί έκανα κατάχρηση.  Μια καλή συνήθεια είναι που ξεκίνησα να τρώω 1-2 πράσινα μήλα την ημέρα.

Το βιβλίο που διαβάζω αυτόν τον καιρό είναι το The Inflamation Syndrom.

Ο συγγραφέας Jack Challem αναφέρει πως το πρόβλημα που δημιουργούν στον σύγχρονο άνθρωπο πολλές από τις τροφές που καταναλώνει είναι η φλεγμονή. Υπάρχουν τροφές που αντιμετωπίζουν τις φλεγμονές και άλλες που τις επιτείνουν. Συμφωνεί στα περισσότερα με την δίαιτα της Ζώνης. Θα σας αναφέρουμε σε επόμενη δημοσίευση κάποιες συμβουλές από το βιβλίο. Όχι ότι δεν τις ξέρετε ή δεν τις έχετε ξαναδιαβάσει απλά με την επανάληψη κάτι μας εντυπώνεται και κάτι θα εφαρμόσουμε σαν μια καλή συνήθεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;