Συναντηση Ενηλικων με ΔΕΠ/Υ

Συναντηθήκαμε σημερα με ενηλικες με Διασπαση Προσοχης στην Αθηνα και γνωρισαμε νεους φιλους. Αλλοι βρισκονται στην διαδικασια της αναζητησης για το "αν εχουν τελικα ΔΕΠ", αν μπορουν να κανουν καπου "τη Διάγνωσή" και ποιοι ειναι οι καλοι επαγγελματιες στον χωρο. (υπαρχει συχνα μια "αρνηση", η αναβλητικοτητα, ο ενας μας φαινεται ακριβος, ο αλλος δεν ειμαστε σίγουροι αν μας εμπνεει σαν ατομο, ενδεχομενως υπάρχουν αρνητικοι συνειρμοι με το να παραδεχθει κάποιος πως εχει μια νευροβιολογικη "παθηση", το δημοσιο συστημα υγειας ειναι απον για τους ενηλικες...)
Καποιοι απο εμας δεν εχουμε αμφιβολια και το σκεπτικο μας ειναι στο πως θα πετυχουμε μια καλυτερη ζωη. Καποιοι απο εμας ειμαστε ενθουσιασμενοι και περιφανοι που εχουμε ΔΕΠ, και αυτο το μυαλο που ειναι τοσο ζωντανο, που αναζητα την αληθεια, που ενθουσιαζεται, που κρατα την "παιδικη ψυχη" του. Ειναι τυχη που γνωριζουμε αυτην την ιδιαιτεροτητα. Θα μπορουσαμε να μην την γνωριζαμε και να αποδιδαμε σε "ηθικους χαρακτιρισμους" η "γενικολογες απλουστευσεις" τις δυσκολιες μας. (τεμπελια, μη επαρκη προσπαθεια, καλομαθημενοι, χαζοι, αποτυχημενοι, "κακοι" με καποιο τροπο) Καποιοι ειχαν την τυχη να βρεθουν σε καταλληλους επαγγελματιες που τους κατευθυναν σωστα, καποιοι παλι οδηγηθηκαν "στην πηγη" των δυσκολιων τους επειτα απο μακροχρονιες ψυχοθεραπειες και αναλυσεις.
Ευχαριστουμε ιδιαιτερα τους επαγγελματιες που συστεινουν την ομαδα μας σαν ενα ακομα δυνατο μεσο καταλληλης παρεμβασης για την ΔΕΠ/Υ. Θα καθιερωσουμε μια φορα το μηνα, τις ελευθερες εξοδους για καφε (η τσαι!) η για φαγητο με γνωμονα την "αυτοβοηθεια", το μοιρασμα των θετικων εμπειριων και την αποφυγη λαθων.
Σημαντικη η παρουσια της παιδοψυχιατρου Τερψιχόρης Κόρπα, που εδωσε το στιγμα της εμπειριας της με τα παιδια με ΔΕΠ. Μελη του νεου συλλογου Adhd Hellas, μοιραστηκαν ιδεες για μελλοντικες Δρασεις. Ημεριδα στον Δημο της Αθηνας αλλα και σε Δημους της Αττικης. Θα βοηθησουμε σαν ατυπη ομαδα, ενηλικων με Διασπαση Προσοχης καθως ειναι στοχος το θεμα να γινει ευρυτερα γνωστο στην Ελληνικη Κοινωνια. Ευχαριστουμε και τον Δρ. Κουρακη, που παρα το οτι δεν μπορεσε να ερθει στην σημερινη συναντηση μας εστειλε εντυπο υλικο το οποιο μοιρασαμε στους παροντες.
Προταση να αναζητησουμε απο Δημοσιους Φορεις, οπως τμηματα Ψυχιατρικης να ενδιαφερθουν να στηριξουν με εξειδικευμενο προσωπικο τις δρασεις μας.

Η συναναντηση θα επαναληφθει, στο ιδιο η σε αλλο κεντρικο μερος για διαλογο εντος του Ιανουαριου 2010. Θα εχουμε εξειδικευμενους καλεσμενους επαγγελματιες. Μεχρι τοτε καλη περιοδο εορτων...(ας ειναι πιο ησυχη απο το 2008...)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;