Coaching

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Την Πέμπτη 18.06.09 βρεθήκαμε στο Hallowell Center σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα και μια ευδιάθετη ατμόσφαιρα ενήλικοι με ΔΕΠ συζητήσαμε καλές πρακτικές και κοινά βιώματα. Ακούσαμε ενδιαφέρουσες προσωπικές ιστορίες. Θα συζητήσουμε την προοπτική να γίνει κάποια ομάδα ενηλίκων στους χώρους του Hallowell Center, στην Αγία Παρασκευή.

Ένα θέμα που ενδιαφέρει τα άτομα με ΔΕΠ είναι αυτό του coaching, το να έχουν δηλαδή κάποιον σύμμαχο, μπορεί να είναι ένας κατάλληλος συγγενής (π.χ. ένας παππούς) ή (κυρίως στις ΗΠΑ) κάποιος που πληρώνουμε για να είναι ο υποστηρικτής μας.
"ADD Coach" όπως υπονοεί και το όνομα είναι το άτομο που στέκεται δίπλα μας, "με μια σφυρίχτρα" στον λαιμό, παρέχοντάς ενθάρρυνση, κατευθύνσεις και υπενθυμίσεις στον παίχτη του παιχνιδιού.
Μπορεί να είναι "μπελάς στο κεφάλι" κάποιες στιγμές καθώς φωνάζει να είναι ο παίχτης σε επιφυλακή και μέσα στο παιχνίδι. Μπορεί να είναι πηγή ανακούφισης όταν ο παίχτης είναι έτοιμος να τα παρατήσει.
Ο Coach βοηθά κυρίως τον παίχτη να είναι συγκεντρωμένος στην εργασία που έχει μπροστά του και να παρέχει ενθάρρυνση στην διάρκεια της πορείας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;