Group Therapy για Διάσπαση Προσοχής

Οι ομάδες μπορούν να κινητοποιήσουν δυνάμεις στο άτομο. Το "Group Therapy", λέει ο Hallowell είναι ασφαλές, χαμηλού κόστους, επιτυχημένο.
Όταν οι ομάδες λειτουργούν σωστά, είναι ένα ασφαλές χαμηλού κόστους, και ιδιαίτερα επιτυχημένο μέσο θεραπείας για Διάσπαση Προσοχής. (και για παιδιά και για ενήλικες)
Ο Hallowell εφάρμοσε ομάδα για ενήλικες με ΔΕΠ, μία φορά την εβδομάδα (19:00 - 20:15) για μια περίοδο 20 εβδομάδων με δυνατότητα αν θέλει η ομάδα και για άλλες 10 εβδομάδες. Αριθμό μελών: είχε επιλέξει 10 άτομα.

Τα συμπεράσματα:
Τα μέλη ήρθαν κοντά αμέσως.
Ήταν ενωμένοι στην επιθυμία τους να βρουν αμοιβαία κατανόηση, να πουν τις διάφορες ιστορίες τους, να είναι εκεί ο ένας για τον άλλο.

Μερικοί κανόνες που είπε στα μέλη της ομάδας:
-Να προσπαθούν να έρχονται στην ώρα τους
-Να μην έχουν κοινωνικές συναναστροφές εκτός ομάδας
-Αν πρόκειται να χάσουν μια συνεδρία να ενημερώνουν εκ των προτέρων την ομάδα

Κάποια από αυτά κάνουμε ή θα κάνουμε και στο μέλλον και στην δική μας ομάδα ενηλίκων για Διάσπαση Προσοχής, που γίνεται κάθε δεύτερη Πέμπτη στην Αθήνα.
Στην συνάντηση της Πέμπτης 7-5-09, μιλήσαμε για τα διαγνωστικά test που είναι στην διάθεσή μας, αρχειοθετημένα.
Είδαμε ένα video με παρουσίαση μεθόδων αντιμετώπισης ΔΕΠ.Υ. για παιδιά. Ακούσαμε ψυχολόγο με εκπαίδευση στις ΗΠΑ, να περιγράφει πως έχει θεραπευόμενους ενήλικες με ΔΕΠ. Αναζητά ειδικευμένους ψυχιάτρους και ειδικευμένους add-coach (εξαιρετικά σπάνια είδη στην Ελλάδα!)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;