Γνωριμία με τον χώρο της μελέτης του μυαλού

Φίλοι καλησπέρα. Ξεκίνησε ο δεύτερος μήνας του 2012. Στις 8.2.2012 έχουμε πανσέληνο.

Ήσυχη και με καθαρό αέρα (από τον Υμηττό) η περιοχή
Σήμερα επισκεφθήκαμε μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, το τμήμα βιολογίας και συγκεκριμένα τον καθηγητή κύριο Ευθυμιόπουλο, ο οποίος προΐσταται του τμήματος Ζωικής και Ανθρώπινης φυσιολογίας. Μας ενημέρωσε ότι γίνονται έρευνες στην Ελλάδα κυρίως στο ζήτημα του Αlzheimer, Parkinson, Μνήμης Μάθησης.

Μας ενημέρωσε για μια επικείμενη ημερίδα για την ΔΕΠΥ την Δευτέρα 12 Μαρτίου που συνδιοργανώνεται για την οποία θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε νεώτερα.

Το νέο πολυόροφο αναγνωστήριο και βιβλιοθήκη των
 θετικών επιστημών, με δωρεάν wi-fi σημείο
που συγκεντρωθήκαμε και γράψαμε αυτό το άρθρο...
Μάθαμε για την "Ελληνική Εταιρία για τις Νευροεπιστήμες"στην οποία είναι ιδρυτικό μέλος. Μπορείτε να επισκεφθείτε το site και να δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον λεξικό Νευροεπιστημονικών όρων

Η γνωριμία με τον κο Σπύρο Ευθυμιόπουλο έγινε μέσω ενός ευρωπαϊκού project, να γίνει το 2014 Ευρωπαϊκό Έτος για τον Εγκέφαλο ένα σχέδιο που προωθεί η ομπρέλα οργανώσεων και εταιριών "European Brain Council"
Μια επιδίωξη είναι η δημιουργία του Hellenic Brain Counsil που θα συνενώνει φορείς και οργανώσεις που έχουν σαν κοινό παρανομαστή τον εγκέφαλο. Το 2014 μάλιστα θα είναι έτος Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. (αν είμαστε ακόμα μέλη της) Δείτε την περιγραφή του project.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;