Ημερίδα «Βία στο Σχολείο» στην Θεσσαλονίκη

Η Διεύθυνση B/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Κ.Ε.Σ.Α.Θ.Ε.Α. (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων), η Μ.Κ.Ο. «Μαζί για την οικογένεια και το παιδί» και ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων (Παράρτημα Θεσσαλονίκης)  διοργανώνουν

Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο
«Βία στο Σχολείο»

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011, και ώρα 18.30 μ.μ., στο Ξενοδοχείο “Les Lazaristes Domotel Κολοκοτρώνη 16,  Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για μια διοργάνωση όπου θα παρουσιαστούν και θα αναπτυχθούν τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2010 στα Γυμνάσια της B/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, με την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, με σκοπό την καλύτερη γνώση του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς των μαθητών στο θέμα της βίας, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από την εμπειρία τους.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα επιχειρηθεί η κατανόηση της αύξησης του φαινομένου της βίας αφενός,  αλλά και η  αντιμετώπιση της από την πλευρά του νομοθέτη και την ψυχολογική διάσταση του θέματος. Θα διερευνηθούν τρόποι και μέσα που αφορούν την πρόληψη αλλά και οι αιτίες που την προκαλούν  στο κοινωνικό πλαίσιο, καθώς και ο ρόλος του σχολείου στην παραγωγή της βίας.
Στην Ημερίδα έχουν προσκληθεί ειδικοί επιστήμονες και θα υπάρξουν εισηγήσεις από επαγγελματίες με πλούσιο επιστημονικό έργο και πολυετή εμπειρία στα θέματα που θα αναπτυχθούν.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ημερίδα, μπορούν να στείλουν αίτηση συμμετοχής στο e-mail: sylvanak@otenet.gr και grammateia.agiospan@N3.syzefxis.gov.gr. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;