Νέος Σύλλογος για ΔΕΠ: "ADHD Hellas"

Ένας νέος σύλλογος για την Διάσπαση Προσοχής - Υπερκινητικότητα είναι σε πλήρη άνθιση. Γονείς παιδιών με ΔΕΠ αποτελούν τον πυρήνα του σωματείου που θα έχει έντονα διεκδικητικό χαρακτήρα. Οραματίζονται μια κοινωνία πιο συνειδητοποιημένη στο θέμα της ΔΕΠ, όπου θα εφαρμόζεται η νομοθεσία και θα γίνεται έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση στο σχολείο.
Μας δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούμε σε μια ομάδα αυτοβοήθειας γονιών του συλλόγου "Αdhd hellas" (210.69.84.200) στο γραφείο μέλους του συλλόγου. Γονείς γεμάτοι ερωτήματα, γονείς που λαμβάνουν ανακούφιση από την εμπειρία όσων έχουν ήδη βιώσει κάποιες παρεμφερείς καταστάσεις αλλά και γονείς με διάθεση να βοηθήσουν και να ασχοληθούν με την συλλογική δράση. Η χαρά για το νέο εγχείρημα διάσπαρτη. Οι έννοιες όπως το "θεωρημένο καταστατικό", η "σφραγίδα", οι "αιτήσεις μελών", το "λογότυπο", η "έναρξη" είναι λέξεις κλειδιά φορτισμένες στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή με ελπίδα για την υλοποίηση των στόχων του καταστατικού
Με ιδιαίτερη χαρά γνωρίσαμε την κα Τέρψη Κόρπα, παιδοψυχίατρο και ψυχοθεραπεύτρια συστημικού μοντέλου η οποία μας κέρδισε και με την γνώση της για την ΔΕΠ/Υ και με το ενδιαφέρον που δείχνει για προσφορά και κοινοτική δράση. Μας έδωσε έντυπο που έχει επιμεληθεί (στα πλαίσια του Ειδικού Ιατρείου Διαγνωστικής Εκτίμησης και αντιμετώπισης της ΔΕΠ/Υ) με οδηγίες προς εκπαιδευτικούς για την ΔΕΠ/Υ και ένα φυλλάδιο με 9+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για την ΔΕΠ/Υ. Συζητήσαμε για την σημερινή πραγματικότητα στον χώρο.
Συμφωνήσαμε με μέλη του συλλόγου "adhd hellas" να έχουμε αλληλοενημέρωση.

Εκείνο που είναι καλό να γνωρίζουν οι γονείς είναι να απευθύνονται στα ΚΕΔΔΥ να λαμβάνουν την διάγνωση και μέσω του συστήματος του σχολείου να αναζητούν την παρέμβαση.

Είναι στους στόχους της ομάδας αυτοβοήθειας ενηλίκων με ΔΕΠ να οργανωθεί ημερίδα με ομιλητές ψυχίατρους που ειδικεύονται στην ΔΕΠ ενηλίκων, σε κάποια Δημοτική Αίθουσα. Παρακαλούμε αν γνωρίζεται ψυχολόγους και ψυχίατρος που ανήκουν σε αυτήν την επικοινωνία να μας το μεταφέρετε.

Σχόλια

Ο χρήστης Letta είπε…
Πολύ καλό νέο! Καλή αρχή!
Ο χρήστης Spyros είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

ΔΕΠΥ & ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;