Χρησιμοποίησε τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα δημιουργικότητας, ικανότητας αφοσίωσης, ενθουσιασμού, εξυπνάδας και ενέργειας !

To 1994, το Driven to Distraction (Ζώντας με Διάσπαση η ελληνική έκδοση), αποτέλεσε μια επανάσταση στην κατανόηση της διάσπα
σης προσοχής. Ευρέως αναγνωρισμένο, σαν κλασσικό στον τομέα, το εν λόγο βιβλίο έχει πωληθεί σε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα. Με το δεύτερο βιβλίο (delivered from distraction) μια νέα επαναστατική προσέγγιση στον τρόπο που προσεγγίζουμε την διάσπαση προσοχής είναι σε εξέλιξη και τα νέα είναι ευχάριστα. Φαρμακευτικές θεραπείες, η κατανόηση για το ρόλο της διατροφής και της άσκησης (τέλος!...θα αρχίσω να ασκούμε περισσότερο σε εβδομαδιαία βάση), ακόμα και ο τρόπος που ορίζουμε την "διαταραχή". Οι γιατροί κατανοούν πως εκατομμύρια ενήλικες υποφέρουν από αυτήν την συνθήκη, παρόλο που η μεγάλη πλειοψηφία παραμένει αδιάγνωστη και δεν αντιμετωπίζεται όπως θα έπρεπε. Στο βιβλίο αυτό οι Δρ. Edward M. Hallowell και Δρ. John J. Ratey προσφέρουν κατανοητές και επίκαιρες οδηγίες για μια επιτυχημένη ζωή με Δ.Ε.Π. (το βιβλίο μπορεί να το παραγγήλει κανείς από το amazon ή από κάποιο βιβλιοπωλείο και σε μορφή audio book, σε cd δηλ. όπου μπορεί να το ακούει εύκολα, μεταφέροντας το πχ στο mp3 player για ένα ταξίδι ή στο αυτοκίνητό του όταν είναι μόνος).Όπως σημειώνουν και Hallowell και Ratey η, “Διάσπαση Ελλειμματ
ικής Προσοχής” είναι μια περιγραφή που μπερδεύει ιδιαίτερα και που αφορά ένα πολύ ενδιαφέρον τύπο μυαλού. Μυαλό: Αυθεντικό, χαρισματικό, ενεργητικά δραστήριο, συχνά πολύ έξυπνο. Άτομα με Δ.Ε.Π. έχουν εκπληκτικά ταλέντα και χαρίσματα μέσα σε ένα ισχυρό νου που όμως εύκολα αποσπάται.Γραμμένο για το μαθησιακό προφίλ των ατόμων με Δ.Ε.Π. το Delivered from Distraction προσφέρει κατανοητές και ενδιαφέρουσες αναφορές για κάθε πτυχή της ΔΕΠ, από την διάγνωση μέχρι την αναζήτηση του κατάλληλου τρόπου θεραπείας. Στο βιβλίο θα διαπιστώσετε:
• Αν η ADD "runs in families" είναι κάτι δηλ. που συναντάται σε οικογένειες (είναι δηλ. κληρονομικό)
• Τις νέες διαγνωστικές διαδικασίες, τα test, και τις αξιολογήσεις.
• Ποια η σχέση της ADD (Δ.Ε.Π.) με άλλες καταστάσεις (διαγνώσεις)
• Πως μπορούν τα άτομα με Δ.Ε.Π. να απελευθερώσουν τα εσωτερικά τους ταλέντα και τις δυνάμεις τους.
• Ποια είναι η νέα φαρμακευτική αγωγή και πως λειτουργεί και γιατί δεν είναι κατάλληλη για τον καθένα.
• Τις εντυπωσιακές προόδους στην μη φαρμακευτική θεραπεία που περιλαμβάνουν αλλαγές στην διατροφή, στην άσκηση και στον τρόπο ζωής (lifestyle)
• Πως μπορείτε να εφαρμόσετε το κλασσικό πρόγραμμα 12 βημάτων για
να αντιμετωπίσετε την Δ.Ε.Π.•Ποια σεξουαλικά προβλήματα είναι σχετιζόμενα με την Διάσπαση Προσοχής και πως να τα επιλύσετε.
• Τις στρατηγικές για την αντιμετώπιση της αναβλητικότητας, του να να ξεχνά κανείς μόνιμα και το πως να απαλλάσσεται από την "σαβούρα", τα περιττά ή ανεπιθύμητα αντικείμενα φύρδην-μίγδην σωριασμένα... (μετάφραση της λέξης clutter απο το λεξικό του www.in.gr!)
H Δ.Ε.Π. είναι ένα γνώρισμα ή χαρακτηριστικό προσωπικότητας, ένας τρόπος να ζεις στον κόσμο. Γίνεται διαταραχή μόνο όταν σου προκαλεί φθορά στην ζωή σου. Θα διαβάσετε συναρπαστικές αφηγήσεις ατόμων που θριάμβευσαν στην ζωή τους και θα βρείτε έναν οδηγό που θα απελ
ευθερώσει την θετική ενέργεια που όλα τα άτομα με Δ.Ε.Π. κρατούν μέσα τους. Αν έχετε Δ.Ε.Π. ή νοιάζεστε για κάποιον που έχει Δ.Ε.Π. (διαβάζετε ή ακούτε αγγλικά...), το βιβλίο αυτό είναι ένα κλασσικό. (Θα παρουσιάσουμε και στο μέλλον μεταφράσεις κεφαλαίων, το υλικό είναι άκρως ενδιαφέρον και ουσιαστικό...)Οι Hallowell και Ratey επικροτούν την άποψη πως η επιτυχία στην ζωή έρχεται όταν εκμεταλλεύεσαι τα δυνατά σου σημεία παρά όταν προσπαθείς να ξεπεράσεις τις αδυναμίες σου.Στην περίπτωση ενός ατόμου με ΔΕΠ (παιδιού ή ενηλίκου) αυτά τα δυνατά σημεία περιλαμβάνουν μη συνήθη υψηλά επίπεδα δημιουργικότητας, ικανότητα αφοσίωσης και ενθουσιασμού (μετάφραση πάλι από το in.gr για την λέξη "charisma"), εξυπνάδα και ενέργεια.
Οι συγγραφείς επιμένουν ότι παρόλο που η φαρμακευτική αγωγή ή άλλες θεραπείες μπορούν ορισμένες φορές να κάνουν θαύματα στο να μειώσουν τους περιορισμούς που βιώνει κανείς στην ζωή του, το να περιβάλλεται κανείς από ανθρώπους που αγκαλιάζουν αυτά τα θετικά στοιχεία, είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική ζωή, είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για να ζει κανείς καλά με ΔΕΠ. (αυτό επιδιώκουμε και στην ομάδα μας, αυτό εύχομαι να κυριαρχήσει και στην ζωή μας γενικότερα, άνθρωποι υποστηρικτικοί που βλέπουν τα χαρίσματα μας)

Καθώς και οι δύο ψυχίατροι, Hallowell και Ratey δεν είναι μόνο ειδικοί στο αντικείμενο της ΔΕΠ αλλά και οι ίδιοι άτομα με ΔΕΠ, τα πρακτικά "tips" (συμβουλές) και οι ιστορίες που μοιράζονται είναι ζωντανές, αστείες και πολύ πιο βοηθητικές από τα βαρετά επιχειρήματα για φαρμακευτική ή μη αγωγή ή για το αν υπάρχει ή όχι η έννοια της ΔΕΠ...
(από κείμενο του Patrick Jennings για το amazon)
Τιμητικά σχόλια για το Delivered from Distraction: "Το Delivered from Distraction (θα μπορούσαμε να το μεταφράζαμε: "γλυτώσετε από τους περισπασμούς" ή "απαλλαχθείτε από διάσπαση της προσοχής") είναι αυτό ακριβώς που υπόσχεται. Σε αυτήν την αξιοσημείωτη έκδοση, οι Ned Hallowell και John Ratey (Γιάννης Ρατέι!) μας μεταφέρουν στα σπίτια μας και στην καρδιά μας την τελευταία πληροφόρηση σχετικά με την Δ.Ε.Π., εκφράζοντας την γρήγορα αναπτυσσόμενη επιστημονική πληροφόρηση με χιούμορ, ελπίδα και σαφήνεια.Όπως οι συγγραφείς σημειώνουν. Τα άτομα με ΔΕΠ που αφουγκράζονται την σοφή και πρακτική συμβουλή τους θα εκμεταλλευτούν το περισσότερο από τα ταλέντα τους. Το βιβλίο θα γίνει ασφαλώς κλασσικό για την επόμενη δεκαετία."
(ADD needn't be a sentence to secondhand status. The ADDer who hearkens to their sage and practical whole-life advice will make the most of his or her talents. This book is certain to be a classic for the next decade)
Ο PETER S. JENSEN, M.D., είναι καθηγητής παιδοψυχιατρικής και έχει γράψει ένα επιτυχημένο βιβλίο για παιδιά με Δ.Ε.Π.(Ruane Professor of Child Psychiatry, director, Center for the Advancement of Children’s Mental Health, Columbia University/New York State Psychiatric Institute)

“Αν διαβάσετε μόνο ένα βιβλίο σχετικά με την διάσπαση προσοχής αυτό θα πρέπει να είναι το "Delivered from Distraction" Δεν υπάρχουν άλλοι ψυχίατροι στην Αμερική που να έχουν σκεφθεί σε τέτοιο βάθος για την ADD από τους Ned Hallowell και John Ratey, και κανείς δεν γράφει σχετικά με αυτή με περισσότερα αισθήματα, κατανόηση, more feeling, understanding, and ευστοχία. Πιο σημαντικό οι Hallowell και Ratey μοιράζονται την σοφία τους για το πως να ζει κανείς μια καλή ζωή με Διάσπαση. Τί αισιόδοξο και βοηθητικό βιβλίο!”
Ο MICHAEL THOMPSON, PH.D., έχει γράψει το New York Times bestselling βιβλίο "Raising Cain" (σχετικά με την ψυχολογία των νεαρών αγοριών, πόσο δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους και θέλουν βοήθεια σε αυτό..με πολύ καλές κριτικές επίσης, 110 4,5 stars...)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;