"Φέρε στην Ζωή σου Υπέρχους Ανθρώπους" - Dr. Lillian Glass

Η Dr. Lillian Glass έχει γράψει ένα πολύ θετικό και παρακινητικό βιβλίο για την αξία να έχουμε στην ζωή μας ως φίλους και συνεργάτες "υπέροχους ανθρώπους". (απο τις εκδόσεις Καστανιώτη). Όλοι έχουν ανάγκη παρόμοιους ανθρώπους δίπλα τους, εμείς πάλι με την διάσπαση προσοχής (ή πιο σωστά με την "μη σταθερή δυνατότητα συγκέντρωσης") ακόμη περισσότερο. Πολύ σπουδαία η επιλογή συντρόφου και συνεργατών που μας περιβάλλουν. Αυτοί θα πρέπει να μας ταιριάζουν και να συμβάλλουν στο αίσθημα ελέγχου και σταθερότητας στην ζωή μας και όχι στο αντίθετο.
Το βιβλίο που παρουσιάζουμε σήμερα είναι ευκολοδιάβαστο και κάνει αντιληπτό το αυτονόητο. Όσο και να λέμε πως "μόνοι μας μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα...αρκεί να προσπαθήσουμε πιο σκληρά..."έχουμε ανάγκη ανθρώπους που να αναγνωρίζουν το ταλέντο μας και την ιδιαιτερότητά μας.
Χάρη στην παρουσία υπέροχων ανθρώπων στην ζωή μπορεί κανείς να ξεπεράσει την κατάθλιψη, την ανία και την μονοτονία, μπορεί να βρει καλύτερη εργασία, να βελτιώσει την κοινωνική του ζωή, να έχει μια πιο ευχάριστη και συναρπαστική ζωή.- Επίσης πολύ καλό σύμφωνα με την συγγραφέα να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να εκτιμάμε τους υπέροχους ανθρώπους που συναντάμε στο δρόμο μας και οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

"Υπάρχουν εκατομμύρια υπέροχοι άνθρωποι στον κόσμο. Αν δεν βρήκες πολλούς τέτοιους, δεν έχεις προσέξει αρκετά γύρω σου και μέσα σου"
"Όταν έχεις κοντά σου ένα υπέροχο άνθρωπο με τον οποίο συνεννοείσαι αρμονικά η μοναξιά εξαφανίζεται. Επίσης βελτιώνεται η σωματική και πνευματική σου υγεία...οι εργένηδες και οι έφηβοι είναι πιο επιρρεπείς στην μοναξιά"

Στο βιβλίο θα διαβάσετε πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που αφού αντιμετώπισαν προσωπικά τους ζητήματα, αφού αντίκρισαν με θάρρος τα εσωτερικά τους δαιμόνια και ενίσχυσαν την αυτοεκτίμησή τους, συνάντησαν συνανθρώπους χάρη στους οποίους μεταμόρφωσαν την ζωή τους (προσωπική ή επαγγελματική).

Ποιοι λοιπόν είναι υπέροχοι άνθρωποι ?

Θα βρείτε λίστες με χαρακτηριστικά που αγγίζουν τον καθένα μας ....

"...διαπιστώνεις ότι έχεις την διάθεση να κάνεις περισσότερα πράγματα όταν βρίσκεσαι κοντά σε αυτόν τον άνθρωπο...όταν είσαι μαζί του είσαι ο καλύτερός σου εαυτός...νιώθεις μια έντονη τάση να αγγίξεις, να αγκαλιάσεις και να εκφράσεις ελεύθερα την αγάπη σου προς αυτό το άτομο...σου ανταποδίδονται αυτές οι κινήσεις....κινείσαι αυθόρμητα και άνετα όταν βρίσκεσαι κοντά σε αυτό το άτομο....αυτός ο άνθρωπος ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα, για αυτά που νιώθεις και για αυτά που σκέφτεσαι...σου το δείχνει...είναι ειλικρινής μαζί σου...το άτομο βγαίνει από το πρόγραμμά του για να κάνει πράγματα που πιστεύει ότι θα σε ευχαριστήσουν....είναι γενναιόδωρος μαζί σου...νιώθεις μαζί του ότι είσαι πιο όμορφος/-η, ότι έχεις την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και ότι χαμογελάς περισσότερο..."

Περισσότερες τέτοιες σχέσεις και λιγότερες "τοξικές" θα μας βοηθήσουν. Πηγαίνουμε προς τον συνάνθρωπό μας, δεν μας φοβίζει η πιθανότητα απόρριψης του ανοίγματός μας, όλα είναι στο παιχνίδι, δεν θα το πάρουμε προσωπικά, οι αληθινά υπέροχοι άνθρωποι γνωρίζουν να είναι ανοιχτοί και να νιώθουν ίσοι με όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης, φύλλου, φυλής ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;