Το χαρακτηριστικό των ατόμων με Διάσπαση προσοχής είναι η χαμηλή βραχυχρόνια μνήμη.
Στην Ελλάδα είναι παντελώς άγνωστο το θέμα. Οι ψυχίατροι δεν το γνωρίζουν. Λίγα περισσότερα γνωρίζουν οι παιδοψυχίατροι και ίσως κάποιοι ψυχολόγοι. Το κλασσικό είναι πως θεωρείται μόνο "μαθησιακή δυσκολία" που αφορά τα παιδιά. Πως γίνεται μια νευροβιολογική κατάσταση να αφορά μόνο την παιδική ηλικία και να εξαφανίζεται στην ενήλικη ζωή δεν φαίνεται να προβληματίζει.

Πάντως επαναλαμβάνω πως να λάβει κάποιος μια διάγνωση είναι λυτρωτικό. Φεύγει ένα βάρος από επάνω του.
Σκέφτεσαι όλα αυτά τα χρόνια που προσπαθούσες να καλύψεις τις αδυναμίες και την διαφορετικότητά σου. Όλα τα χρόνια που υπέθετες πως δεν τα καταφέρνεις όσο καλά θα ήθελες (σε σχέσεις, φιλίες, επαγγέλματα, προσωπικά επιτεύγματα) επειδή μάλλον θα σουν "λίγο χαζός" ή ο χαρακτήρας σου "χωρίς πειθαρχία" (ένας μάλλον "κακός χαρακτήρας", μια "ηθικού περιεχομένου" επίκριση που άκουγες έμμεσα ή άμεσα από μικρός)
Όσα περισσότερα διαβάζεις στα βιβλία των Hallowell και Amen τόσο περισσότερο θα βλέπεις τον εαυτό σου. Να μαι και εδώ, να και μαι και εκεί...Μόνος σου σιγά σιγά δίνεις απαντήσεις, κατανοείς και σταματάς να επικρίνεις τον εαυτό σου. Μόνος σου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;