2 Νοεμβρίου 2016

Για να είμαστε “στην τρίχα”.

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν η ποσότητα των αποθηκευμένων Μετάλλων & Ιχνοστοιχείων στο σώμα μας επηρεάζει τη παχυσαρκία, τη καρδιά, τη μνήμη, την αδυναμία, την ανάπτυξη ή τις ασθένειες; Η απάντηση είναι Ναι! Ο οργανισμός μας δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ολοκληρωτικά χωρίς αυτά. Τις περισσότερες φορές μάλιστα που έχουμε έλλειψη ή περίσσεια δεν το γνωρίζουμε, αλλά το σώμα μας το δείχνει με έναν από τους παραπάνω τρόπους.
Η ανάλυση Ιχνοστοιχείων & Μετάλλων μέσω μαλλιών, έχει περισσότερες πιθανότητες να ανιχνεύσει την αιτιολογία χρόνιων παθήσεων, παρά η ανάλυση αίματος. Στην ανάλυση διαφαίνονται τα αποθηκευμένα στο σώμα Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία των τελευταίων τριών με πέντε μηνών. Ανάλογα με τη περίσσεια ή έλλειψή τους και φυσικά τη σύγκρισή τους με τα φυσιολογικά επίπεδα, διακρίνονται τα αίτια χρόνιων και πιθανών μελλοντικών παθήσεων. Με άλλα λόγια, μια ανισορροπία μας υποδεικνύει την πάθηση.
Εκτός από μία ασθένεια η οποία μπορεί να μας προκαλέσει κάποιο είδος δυσαπορρόφησης, υπάρχουν και άλλοι λόγοι τους οποίους είμαστε ικανοί να διακρίνουμε. Μεγάλη σημασία έχουν οι Ανταγωνιστές και η καθημερινή διατροφή που ακολουθούμε! Το Ασβέστιο (Ca) για παράδειγμα έχει υπέρμετρους ανταγωνιστές, όπως είναι το Μαγνήσιο (Mg), ο Φώσφορος (P), το Κάλιο (P), το Νάτριο (Na), ο Σίδηρος (Fe) κ.α.. Ανάλογα με τη γενετική μας προδιάθεση, το κάθε Ιχνοστοιχείο απορροφάται διαφορετικά από άτομο σε άτομο.
Επιπλέον, ο σύγχρονος τρόπος ζωής με το αυξημένο στρες, τις επεξεργασμένες τροφές και την περιβαλλοντική επιβάρυνση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις ιχνοστοιχείων και αυξημένες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων στον οργανισμό. Αποτέλεσμα αυτών, παθήσεις, όπως αλλεργίες, υπογονονιμότητα, προβλήματα του θυρεοειδούς και αυτοάνοσα νοσήματα.
Η μέθοδος είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματα δεν μεταβάλλονται από εξωτερικούς παράγοντες. Το μόνο που απαιτείται είναι λίγα μαλλιά κομμένα κοντά στη ρίζα, πάχους τριών περίπου χιλιοστών. Τα μαλλιά είναι ένας πολύ αξιόπιστος δείκτης. Τις αναλογίες των Ιχνοστοιχείων που βρίσκουμε από αυτά τις μετράμε με Φασματογράφο Ακτίνων Χ. Μία μέθοδος πρωτοποριακή για τα δεδομένα της χώρας. Από τη μέθοδο αυτή διαφαίνεται επίσης η λειτουργικότητα των οργάνων, ο μεταβολικός μας κύκλος και οι επιπτώσεις της διατροφής μας στο σώμα.
e-asis, Χαλάνδρι, Λ. Πεντέλης 93   2112147968 Πάτρα,  Αλέκου Σακελλαρίου 4, Έξω Αγυιά  2611122110   www.e-asis.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ υποστηρίζει τους ανεπίσημους φροντιστές ατόμων με χρόνια ασθένεια ή αναπηρία και την αναγνώριση του ρό...