13 Απριλίου 2014


Στις 9.4.14 στο Ευροκοινοβούλιο, συμμετείχα σε Ομάδα Ενδιαφέροντος (Interest Group) για τους φροντιστές (π.χ. οικογένειες ατόμων με αναπηρία, ηλικιωμένους κλπ) με την παρουσία του επιτρόπου Υγείας Tonio Borg, της Ευρωβουλευτού Marian Harkin MEP , μελών από οργανώσεις φροντιστών όπως οι Eurocarers, η Coface αλλά και η Social Platform κ.α.

Η Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Επίτροπος Λάζλο Aντορ) αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ανεπίσημοι φροντιστές έως τον Ιούνιο θα ολοκληρώσει καταγραφή της συνεισφοράς των οικογενειών στην φροντίδα των ασθενών, και των αναγκών τους. Πολλοί φροντιστές βρίσκουν τον εαυτό τους εκτός της αγοράς εργασίας, ή υποφέρουν οι ίδιοι από προβλήματα υγείας. Περισσότερες γυναίκες παρά άντρες επηρεάζονται καθώς αυτές φροντίζουν τους ηλικιωμένους συγγενείς.

Η επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας, που περιλαμβάνει την επιτροπή με τα κράτη μέλη θα παρουσιάσει τον Ιούνιο μια τρέχουσα αναφορά για την κατάσταση της μακροχρόνιας φροντίδας.
Αυτή η αναφορά θα προσδιορίσει ποια υποστήριξη είναι διαθέσιμη στους "ανεπίσημους φροντιστές" καθώς επίσης και ποιοι είναι οι ποιο αποτελεσματικοί τρόποι ώστε όλα τα άτομα με αναπηρία ή οι χρόνια πάσχοντες να λάβουν την φροντίδα που χρειάζονται χωρίς να αποτελούν δυσβάσταχτο βάρος για τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ υποστηρίζει τους ανεπίσημους φροντιστές ατόμων με χρόνια ασθένεια ή αναπηρία και την αναγνώριση του ρό...